Σακχαρώδης Διαβήτης

06 Απριλίου, 2021 - από HealthLine

Κανένα Σχόλιο

Σακχαρώδης Διαβήτης: Άρθρα

 

Διαβητική Νευροπάθεια Φιρούζα Κουρτίδου Παθολόγος Διαβητολόγος Άλιμος

Η διαβητική νευροπάθεια είναι μια συχνή και σοβαρή επιπλοκή του διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2. Είναι ένας τύπος νευρικής βλάβης που προκαλείται από μακροχρόνια υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Διαβάστε περισσότερα.

 

Διαβήτης τύπου 1 Φιρούζα Κουρτίδου Παθολόγος Διαβητολόγος Άλιμος

Στην περίπτωση του διαβήτη τύπου 1, το σώμα δεν μπορεί να επεξεργαστεί τη γλυκόζη, λόγω της έλλειψης ινσουλίνης. Η γλυκόζη που λαμβάνεται από τις τροφές δεν μπορεί να εισέλθει στα κύτταρα.

Διαβάστε περισσότερα.

 

προδιαβήτης Φιρούζα Κουρτίδου Παθολόγος Διαβητολόγος Άλιμος

Πρόκειται για μια παθολογική κατάσταση που εμφανίζεται όταν το σώμα δεν παράγει ή δεν χρησιμοποιεί σωστά την ορμόνη ινσουλίνη. Έτσι, προκαλείται συσσώρευση μεγάλης ποσότητας γλυκόζης στο αίμα.

Διαβάστε περισσότερα.

 

υπέρταση και διαβήτης Φιρούζα Κουρτίδου Παθολόγος Διαβητολόγος

Η υπέρταση εμφανίζεται συχνά παράλληλα με το σακχαρώδη διαβήτη, συμπεριλαμβανομένων των διαβήτη τύπου 1, τύπου 2 και διαβήτη κύησης. Μελέτες έχουν δείξει ότι ενδέχεται να υπάρχει σχέση μεταξύ τους.

Διαβάστε περισσότερα.

 

κορονοϊός και διαβήτης Φιρούζα Κουρτίδου Παθολόγος Διαβητολόγος Άλιμος

Τα άτομα με διαβήτη είναι πιο ευάλωτα στις λοιμώξεις και φαίνεται να έχουν 2 – 3 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν από τον κορονοϊό. Έτσι, φαίνεται ότι κορονοϊός και διαβήτης είναι ένας επικίνδυνος συνδυασμός.

Διαβάστε περισσότερα.

 

διαβήτης και καρδιακές παθήσεις Φιρούζα Κουρτίδου Παθολόγος Διαβητολόγος Άλιμος

Οι καρδιακές παθήσεις είναι συχνές σε άτομα με διαβήτη. Ο κίνδυνος θανάτου από καρδιακή πάθηση και εγκεφαλικού επεισοδίου είναι περισσότερο από δύο φορές υψηλότερος σε άτομα με διαβήτη.

Διαβάστε περισσότερα.

 

λιπώδης διήθηση ήπατος Φιρούζα Κουρτίδου Παθολόγος Διαβητολόγος Άλιμος

Οι έρευνες δείχνουν ότι η λιπώδης διήθηση ήπατος μπορεί να συμβάλει στην εμφάνιση προδιαβήτη και διαβήτη τύπου 2. Περίπου το 80% των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη έχει λίπος στο συκώτι.

Διαβάστε περισσότερα.

 

Διαβητική Αμφιβληστροειδοπάθεια Φιρούζα Κουρτίδου Παθολόγος Διαβητολόγος Άλιμος

Η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια είναι μια σοβαρή επιπλοκή του διαβήτη, που προκαλείται από τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα με αποτέλεσμα την καταστροφή του εσωτερικού των ματιών (αμφιβληστροειδή).

Διαβάστε περισσότερα.

 

παχυσαρκία και διαβήτης τύπου 2 Φιρούζα Κουρτίδου Παθολόγος Διαβητολόγος ιατρείο Άλιμος

Η παχυσαρκία έχει καταστεί μία από τις κύριες αιτίες θανάτου, καθώς είναι ο κύριος παράγοντας κινδύνου για ορισμένες μη μεταδοτικές ασθένειες, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2.

Διαβάστε περισσότερα.

 

διαβήτης κύησης Φιρούζα Κουρτίδου Παθολόγος Διαβητολόγος Άλιμος

Διαβήτης Κύησης θεωρείται η διαταραχή του μεταβολισμού της γλυκόζης που εκδηλώνεται για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του δευτέρου ή τρίτου τριμήνου της κύησης. Ποιες είναι οι ομάδες υψηλού κινδύνου;

Διαβάστε περισσότερα.

 

υπογλυκαιμία Φιρούζα Κουρτίδου Παθολόγος Διαβητολόγος Άλιμος

Υπογλυκαιμία είναι η κατάσταση κατά την οποία τα επίπεδα γλυκόζης μειώνονται κάτω του φυσιολογικού. Τα αποθέματα γλυκογόνου είναι περιορισμένα και διαρκούν σε περιόδους νηστείας, περίπου 16 ώρες.

Διαβάστε περισσότερα.

 

δικαιώματα διαβητικών ασθενών Φιρούζα Κουρτίδου Παθολόγος Διαβητολόγος Άλιμος

Πολλά άτομα που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις αναρωτιούνται αν μπορούν να έχουν κάποιες διευκολύνσεις. Οι ενδιαφερόμενοι είναι σημαντικό να γνωρίζουν για τις παροχές και τα δικαιώματα των διαβητικών ασθενών.  

Διαβάστε περισσότερα.

×

Κλείστε το ραντεβού σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

error: Προσοχή!!! Το κείμενο προστατεύεται από λογοκλοπή!!!