Άλιμος – Νότιος τομέας

Τοποθεσία Άλιμος

Ο Άλιμος, βρίσκεται στο Νότιο Τομέα του λεκανοπεδίου Αθηνών στην Περιφέρεια Αττικής. Αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά παραθαλάσσια προάστια στα νοτιοδυτικά της Αθήνας. Από το νότο συνορεύει με το Ελληνικό, με το Φάληρο από τα βορειοδυτικά, από τα βορειοανατολικά με τον Άγιο Δημήτριο και με την Αργυρούπολη και την Ηλιούπολη από τα ανατολικά. Στην ουσία βρίσκεται μόλις 8 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Ταυτόχρονα είναι μια από πιο γνωστές παραθαλάσσιες περιοχές, ακριβώς εκεί που ξεκινάει ο Σαρωνικός κόλπος.
 

Δημογραφικά στοιχεία

Η πιο γνωστή συνοικία του Αλίμου είναι το Καλαμάκι. Ο κόσμος επισκέπτεται την περιοχή όχι μόνο για την ξεχωριστή παραλία που διαθέτει αλλά και την Μαρίνα Αλίμου. Ο πληθυσμός του Αλίμου ανέρχεται στις 40.000 σε μια έκταση 7,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα και αποτελεί μια περιοχή με συνεχή οικιστική ανάπτυξη. Μπορεί κάποιος να φτάσει γρήγορα εκεί μέσω της λεωφόροι Βουλιαγμένης αν έρχεται από το κέντρο της Αθήνας ή και μέσω της παραλιακής λεωφόρου Ποσειδώνος.
 

Αθλητισμός

Πέραν των άλλων, ως δήμος είναι γνωστός για την μεγάλη παράδοση που έχει με τον αθλητισμό. Στον Άλιμο δραστηριοποιούνται πολλοί αθλητικοί σύλλογοι που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ. Φυσικά να μην ξεχνάμε ότι διαθέτει και 2 ναυτικούς ομίλους, τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου (Ν.Ο.Κ.) και τον Ναυτικό Όμιλο Αλίμου (Ν.Ο.Α.). Εκεί που ενώνεται ο Άλιμος με το Ελληνικό και τον Άγιο Κοσμά βρίσκονται και πάρα πολλές Ολυμπιακές Αθλητικές Εγκαταστάσεις.
 

Αξιοθέατα

Η Μαρίνα Αλίμου σίγουρα είναι ο γνωστότερος πόλος έλξης στον Άλιμο. Καλύπτει 1170 τετραγωνικά μέτρα και περιλαμβάνει 1000 θέσεις που μπορούν να φιλοξενήσουν  σκάφη αναψυχής, 50 εκ των οποίων μπορεί να υποδεχθούν θαλαμηγούς μέχρι 50 μέτρα. Οι Ολυμπιακές Αθλητικές Εγκαταστάσεις που βρίσκονται στα σύνορα με το Ελληνικό περιλαμβάνουν το Ολυμπιακό Στάδιο Σόφτμπολ, Αίθουσα Ξιφασκίας, Ολυμπιακό Κέντρο Μπέιζμπολ, Ολυμπιακό Συγκρότημα Ελληνικού, Ολυμπιακό Κέντρο Καλαθοσφαίρισης,   γήπεδο χόκεϊ, Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας Αγίου Κοσμά,και το Ολυμπιακό Κέντρο Κανό ε-Καγιάκ Σλάλομ.
 

Χάρτης Αλίμου

 

 Διαβάστε για εμάς.
 
×

Κλείστε το ραντεβού σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.