Τεκμηριωμένη Ιατρική Φροντίδα, Σεβασμός στον Ασθενή, Ποιοτικές Υπηρεσίες, Εύκολη Πρόσβαση

 

Υγεία και Ανάπτυξη | Ιατρικές Υπηρεσίες | Βασική Ειδίκευση | Ειδικός Παθολόγος | Σακχαρώδης Διαβήτης | Πιστοποιητικά Υγείας | Τοποθεσία Ιατρείου

 

Η κυρία Κουρτίδου είναι Ειδικός Παθολόγος με μετεκπαίδευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη, άνοιξε το ιατρείο Άλιμος – Άγιος Δημήτριος το 2011 στην διεύθυνση Θεομήτορος 42, Άλιμος, 17456, στα σύνορα με τον Άγιο Δημήτριο, τηλ. 210 992 0240. Ένα πολύ κεντρικό σημείο που εξυπηρετεί κυρίως τα Νότια Προάστια. Βρίσκεται πολύ κοντά στην Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών και απέναντι από το Αστυνομικό Τμήμα Αλίμου. Λειτουργεί Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 17:00 μέχρι τις 20:00. Η γιατρός είναι πιστοποιημένη με τον ΕΟΠΥΥ και προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας όπως Γενική Παθολογία, πρόληψη και αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη και επισκέψεις κατ’ οίκον όταν κρίνεται σκόπιμο.

Στο ιατρείο Άλιμος -Άγιος Δημήτριος παρέχεται ολοκληρωμένη φροντίδα στον ασθενή, αρχικά, με την καταγραφή του ιστορικού του. Κατόπιν, με τη διενέργεια ειδικών εξετάσεων, τη παρακολούθηση της πάθησης και την αντιμετώπιση της με τις πιο σύγχρονες τεχνικές και φαρμακευτικές μεθόδους.

 

 

Η κυρία Κουρτίδου είναι πιστοποιημένη γιατρός ΕΚΑΕ και μπορεί να θεωρεί την κάρτα υγείας αθλητή. Η κάρτα αποτελεί προσωπικό έγγραφο του αθλητή και βρίσκεται στην κατοχή του.

 

 

Υγεία και Ανάπτυξη

Η καλή υγεία είναι σημαντική για την ανθρώπινη ευτυχία και ευεξία. Επίσης, συμβάλλει σημαντικά στην οικονομική πρόοδο μια και οι υγιείς πληθυσμοί ζουν περισσότερο και είναι πιο παραγωγικοί. Η κατανάλωση υγιεινών τροφών και η συστηματική άσκηση είναι πρόκληση για όλους. Είναι δύσκολο να βρεθεί ο χρόνος που απαιτείται για το σκοπό αυτό και να εξισορροπηθεί με όλες τις άλλες καθημερινές δραστηριότητες. Ωστόσο τα ψυχικά και σωματικά οφέλη είναι σημαντικά όταν ακολουθείται ένα υγιεινός τρόπος ζωής. Οι σταθερά υγιεινές επιλογές, οδηγούν σε μια καλύτερη ζωή!

Ιατρικές Υπηρεσίες

Το Παθολογικό Ιατρείο Άλιμος – Άγιος Δημήτριος της κυρίας Κουρτίδου προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Πιο συγκεκριμένα, η ιατρός με μετεκπαίδευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη, επικεντρώνεται στη διάγνωση και θεραπεία νοσημάτων Εσωτερικής Παθολογίας. Προσεγγίζει τα προβλήματα των ασθενών με βάση την επιστημονικά τεκμηριωμένη διεθνή ιατρική πρακτική. Παραμένει ενήμερη για όλες τις εξελίξεις της ιατρικής συμμετέχοντας κάθε χρόνο σε συνέδρια. Παρέχονται όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και υπηρεσίες όπως:

 • κλινική εξέταση
 • πλήρης έλεγχος διαβητικού
 • ρύθμιση διαβήτη τύπου 1, διαβήτη τύπου 2 και διαβήτη κύησης
 • αντιμετώπιση διαβητικής νευροπάθειας
 • ειδικά διαιτολόγια
 • έλεγχος βάρους
 • αντιμετώπιση παχυσαρκίας
 • προληπτική ιατρική
 • ηλεκτροκαρδιογράφημα, οξυμετρία
 • ηλεκτρονική συνταγογράφηση
 • έκδοση πιστοποιητικών
 • επισκέψεις και φροντίδα υγείας κατ’ οίκον

 

 

HEALTHLINE NEWSLETTER
Μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο NewsLetter μας. Θα σας στέλνουμε ενημερωτικά email, όταν η ομάδα μας δημοσιεύει νέα άρθρα και πληροφορίες για θέματα υγείας.
Η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι σημαντική για εμάς. Τυχόν πληροφορίες που μας παρέχετε μέσω αυτού του ιστότοπου ενδέχεται να τοποθετούνται από εμάς σε διακομιστές που βρίσκονται σε χώρες εκτός της ΕΕ. Εάν δεν συμφωνείτε με αυτήν την τοποθέτηση, παρακαλούμε να μην μας παρέχετε τις πληροφορίες.

 

 

Βασική Ειδίκευση

Η ιατρός έχει μεγάλη εμπειρία και προσφέρει την τελική λύση σε δύσκολα και χρόνια περιστατικά. Καταβάλει συνεχή προσπάθεια να παρέχει επιστημονικά τεκμηριωμένες διαγνώσεις και αποτελεσματικές θεραπείες. Ειδικεύεται σε τομείς όπως:

Τι είναι ο Ειδικός Παθολόγος

Ο Ειδικός Παθολόγος είναι ο γιατρός της οικογένειας που παρακολουθεί τους εφήβους, τους ενήλικους αλλά και τους ηλικιωμένους. Είναι ο γιατρός που απευθυνόμαστε για κάθε μας πρόβλημα γενικό ή ειδικό, σωματικό ή ψυχικό. Επιπρόσθετα, είναι ο γιατρός που τον βρίσκουν εύκολα, που τον εμπιστεύονται. Συντονίζει τις άλλες ειδικότητες της ιατρικής για τη διάγνωση, θεραπεία και παρακολούθηση του ασθενή με πολυνοσηρότητα.

Επίσης, οι ιατροί παθολόγοι συμβάλουν στην πρόληψη διαφόρων νοσημάτων. Όταν η πρόληψη ακολουθεί την θεραπεία έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται το κοινωνικό και οικονομικό κόστος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.

 

 

#EpilegoumeYgeia και στο Instagram μέσα από εικόνες και πρωτότυπο υλικό και μοιραζόμαστε τις #IstoriesYgeias μας!

 

 

Ο ρόλος του Ειδικού Παθολόγου

Ο Ειδικός Παθολόγος έχει ως αντικείμενο την πρόληψη, την διάγνωση και τη θεραπεία των ασθενών. Οι παθολόγοι καλούνται να αντιμετωπίσουν κυρίως γενικά ιατρικά προβλήματα, πολλαπλών παθήσεων με τρόπο ολιστικό. Πρέπει δηλαδή να λαμβάνουν υπόψιν τους την ψυχολογική, ηθική αλλά την κοινωνική διάσταση των κλινικών προβλημάτων των ασθενών. Η Εσωτερική Παθολογία έχει μεγάλο εύρος θεραπευτικής. Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα διαταραχών του ενδοκρινικού, κυκλοφορικού, αναπνευστικού, πεπτικού, αιμοποιητικού, ουρογεννητικού, μυοσκελετικού και του νευρικού συστήματος. Όπως επίσης τις μεταβολικές και βιοχημικές διαταραχές και τα λοιμώδη νοσήματα.

Το επιδιωκόμενο στην καθημερινή ιατρική πράξη, είναι η άρτια και ταχεία διάγνωση και θεραπεία με το μικρότερο βιολογικό και οικονομικό κόστος. Προσθέτως, την επιστροφή του ασθενή στην καθημερινότητα έχοντας αποκαταστήσει την υγεία του, όσο πιο σύντομα γίνεται. Οι Ειδικοί Παθολόγοι το επιτυγχάνουν εφαρμόζοντας ολιστικές μεθόδους αντιμετώπισης της ασθένειας και του ασθενή. Εξετάζουν τον άνθρωπο σωματικά και ψυχικά, ελέγχοντας κλινικά όλες τις λειτουργίες των διάφορων οργάνων και συστημάτων χωριστά, αλλά και στο σύνολο τους.

Ο Ειδικός Παθολόγος αξιοποιώντας βασικά τις τέσσερις αισθήσεις του όραση, ακοή, αφή και όσφρηση μπορεί και εκτιμά ειδικά και γενικά την υγεία του ατόμου αλλά και του συνόλου.

 

 

Η κυρία Κουρτίδου είναι Ειδικός Παθολόγος με μετεκπαίδευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη. Το 2011 άνοιξε το ιδιωτικό ιατρείο της στον Άλιμο.

 

 

Σακχαρώδης Διαβήτης

Οι επιπλοκές του σακχαρώδη διαβήτη αφορούν όλα τα συστήματα του οργανισμού αφού επιβαρύνουν την λειτουργία των αγγείων όλων των μεγεθών με την ανάλογη συμπτωματολογία. Οι κυριότερες χρόνιες επιπλοκές είναι η αμφιβληστροειδοπάθεια, νεφροπάθεια, μακροαγγειοπάθεια, διαβητικό πόδι, νευροπάθεια. Επίσης, οι λοιμώξεις δεν είναι σπάνιες στους διαβητικούς. Η διαβητική κετοξέωση και η υπερωσμωτική κατάσταση είναι κάποιες από τις οξείες επιπλοκές του διαβήτη.

Ο ιατρός και ο διαβητικός ασθενής πρέπει να συνεργαστούν και να αναστείλουν την εμφάνιση των επιπλοκών. Είναι απαραίτητο να υπάρχει αμοιβαία ειλικρίνεια, ολοκληρωμένη ενημέρωση και χρόνος από τους δύο με στόχο και σκοπό την ρύθμιση του σακχάρου.

Η κυρία Κουρτίδου έχει μετεκπαιδευτεί στο Σακχαρώδη Διαβήτη στο Διαβητολογικό Κέντρο ΓΝΠ “Τζάνειο”. Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας και του Ελληνικού Κολεγίου Μεταβολικών Νοσημάτων

 

Εάν πάσχετε εσείς ή κάποιος που φροντίζετε από διαβήτη διαβάστε ένα ενημερωτικό άρθρο για τα Δικαιώματα των Διαβητικών Ασθενών.

 

 

Διαβήτης τύπου 1

Ο διαβήτης τύπου 1 είναι μια χρόνια ασθένεια που μπορεί να αντιμετωπιστεί. Τα άτομα με διαβήτη τύπου 1 μπορούν να ζήσουν μια μακρά και υγιή ζωή με σωστή θεραπεία, όπως η λήψη ινσουλίνης, η υγιεινή διατροφή και η άσκηση. Διαβάστε περισσότερα.

Διαβήτης τύπου 2

Ο διαβήτης τύπου 2 είναι χρόνια πάθηση, όμως μπορεί να αντιμετωπιστεί. Εξισορροπώντας το φαγητό που καταναλώνετε με την σωματική άσκηση και ενδεχομένως με μια φαρμακευτική αγωγή, μπορείτε να κρατήσετε τη γλυκόζη στο αίμα σας σε υγιή επίπεδα. Διαβάστε περισσότερα.

Διαβήτης κύησης

Με την διάγνωση του διαβήτη κύησης, αλλάζει σημαντικά η καθημερινότητα της εγκύου. Οι συχνές επισκέψεις σε ιατρό, ο καθημερινός αυτοέλεγχος και οι ενέσεις ινσουλίνης ενδέχεται να αυξήσουν το άγχος και τους φόβους. Σε συνεργασία με τον ιατρό σας μπορείτε με ασφάλεια να προγραμματίσετε μια εγκυμοσύνη και να αποφύγετε τους τυχόν κινδύνους. Άλλωστε, όταν ο διαβήτης στην εγκυμοσύνη είναι ρυθμισμένος, ο κίνδυνος επιπλοκών είναι ίδιος με μια φυσιολογική κύηση. Διαβάστε περισσότερα.

Πιστοποιητικά Υγείας

Όποιοι επιθυμούν να απασχοληθούν ή απασχολούνται ήδη σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος ή έχουν άμεση ή έμμεση επαφή με τρόφιμα χρειάζεται να εφοδιαστούν με ένα πιστοποιητικό υγείας. Για την εγγραφή σε γυμναστήρια ή κολυμβητήρια απαιτείται μια ιατρική βεβαίωση ικανότητας άθλησης. Κάτι ανάλογο απαιτείται συχνά και από τα σχολεία προκειμένου οι μαθητές να συμμετέχουν ελεύθερα σε αθλητικές δραστηριότητες. Η κυρία Κουρτίδου είναι πιστοποιημένη ιατρός ΕΚΑΕ και μπορεί να εκδίδει και να ανανεώνει την κάρτα υγείας αθλητή. Επίσης, για την απόκτηση ή την ανανέωση διπλώματος οδήγησης, απαιτείται να υποβάλλεται μαζί με την αίτηση σας και ένα πιστοποιητικό υγείας. Πιο συγκεκριμένα, για τις περιπτώσεις που η αίτηση αφορά ερασιτεχνικές ή επαγγελματικές κατηγορίες κάθε ηλικίας.

 • Για αθλητές αθλητικών σωματίων (κάρτα υγείας αθλητή)
 • Για εργαζόμενους σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος
 • Για εργασία στο δημόσιο
 • Για ταξίδι ή εργασία στο εξωτερικό
 • Για την έναρξη ή ανανέωση διπλώματος οδήγησης
 • Για τη σχολική γυμναστική σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου
 • Για την έναρξη σωματικής άσκησης σε γυμναστήριο

Δείτε το Ιατρείο Άλιμος – Άγιος Δημήτριος στο χάρτη

Εάν ψάχνετε για Παθολόγοι Άλιμος ή Παθολόγοι Άγιος Δημήτριος δείτε που είναι το ιατρείο μας στο χάρτη. Εναλλακτικά μπορείτε να πάρετε πληροφορίες από εδώ. Επίσης, μπορείτε να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας μας ή να καλέσετε στο 210 992 0240.

×

Κλείστε το ραντεβού σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

error: Προσοχή!!! Το κείμενο προστατεύεται από λογοκλοπή!!!