Ιατρείο Αλίμου

Καλή Υγεία. Καλύτερη Ζωή!

ιατρείο Άλιμος Φιρούζα Κουρτίδου Παθολόγος Διαβητολόγος

Σχετικά με το Ιατρείο Αλίμου

Η κυρία Κουρτίδου MD, MSc είναι Παθολόγος Διαβητολόγος με αναγνωρισμένη εξειδίκευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ). Άνοιξε το ιατρείο της στον Άλιμο – Άγιο Δημήτριο το 2011 στην διεύθυνση Θεομήτορος 42, στα σύνορα Αλίμου και Αγίου Δημητρίου, τηλ. 210 992 0240. Ένα πολύ κεντρικό σημείο που εξυπηρετεί κυρίως τα Νότια Προάστια. Βρίσκεται πολύ κοντά στην Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών και απέναντι από το Αστυνομικό Τμήμα Αλίμου.

Το ιατρείο Αλίμου λειτουργεί Τρίτη και Πέμπτη από τις 4:00μμ μέχρι τις 8:00μμ. Η γιατρός  προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας όπως Γενική Παθολογία, πρόληψη και αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη και της Παχυσαρκίας.

Παρέχεται ολοκληρωμένη φροντίδα στον ασθενή, αρχικά, με την καταγραφή του ιστορικού του. Κατόπιν, με τη διενέργεια ειδικών εξετάσεων, τη παρακολούθηση της πάθησης και την αντιμετώπιση της με τις πιο σύγχρονες τεχνικές και φαρμακευτικές μεθόδους.

Η κυρία Φιρούζα Κουρτίδου MD, MSc είναι Παθολόγος Διαβητολόγος. Το 2011 άνοιξε το ιδιωτικό ιατρείο της στον Άλιμο.

Υγεία και Ανάπτυξη

Η καλή υγεία είναι σημαντική για την ανθρώπινη ευτυχία και ευεξία. Επίσης, συμβάλλει σημαντικά στην οικονομική πρόοδο μια και οι υγιείς πληθυσμοί ζουν περισσότερο και είναι πιο παραγωγικοί. Η κατανάλωση υγιεινών τροφών και η συστηματική άσκηση είναι πρόκληση για όλους.

Είναι δύσκολο να βρεθεί ο χρόνος που απαιτείται για το σκοπό αυτό και να εξισορροπηθεί με όλες τις άλλες καθημερινές δραστηριότητες. Ωστόσο τα ψυχικά και σωματικά οφέλη είναι σημαντικά όταν ακολουθείται ένα υγιεινός τρόπος ζωής. Οι σταθερά υγιεινές επιλογές, οδηγούν σε μια καλύτερη ζωή!

Υπηρεσίες

Επικοινωνία

Φιρούζα Κουρτίδου Παθολόγος Διαβητολόγος Άλιμος
Play Video about Φιρούζα Κουρτίδου Παθολόγος Διαβητολόγος Άλιμος

Συχνές Ερωτήσεις

Στα ιατρεία Κουρτίδου προσφέρονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Πιο συγκεκριμένα, η κυρία Κουρτίδου είναι Παθολόγος Διαβητολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στο Σακχαρώδη Διαβήτη και την Παχυσαρκία. Επικεντρώνεται κυρίως στις διαταραχές του μεταβολισμού και τις επιπλοκές του, όπως σακχαρώδης διαβήτης, παχυσαρκία, δυσλιπιδαιμία, υπέρταση. Παρέχονται όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και υπηρεσίες όπως:

  • κλινική εξέταση
  • πλήρης έλεγχος διαβητικού
  • ειδικά διαιτολόγια
  • προληπτική ιατρική
  • ηλεκτροκαρδιογράφημα, οξυμετρία, λιπομέτρηση
  • επισκέψεις και φροντίδα υγείας κατ’ οίκον

Δεχόμαστε μόνο με ραντεβού. Καταβάλουμε συνεχή προσπάθεια, φροντίζοντας ώστε με το κατάλληλο προγραμματισμό και συντονισμό, ο χρόνος παραμονής σας στα ιατρεία μας να είναι εποικοδομητικός για τη λύση του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζετε.

Μπορείτε να ζητήσετε ένα ραντεβού συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 992 0240 για το ιατρείο Αλίμου ή στο 210 514 6848 για το ιατρείο Σεπολίων, καθημερινά 10:00πμ – 1:00μμ και 4:00μμ – 8:00μμ.

Ιατρείο Σεπόλια

Τρίτη και Παρασκευή – 10:00πμ – 1:00μμ

Τετάρτη – 3:30μμ – 7:00μμ

Σεπολίων 74, Αθήνα, 1ος όροφος
Τ. 210 514 6848

Ιατρείο Άλιμος

Τρίτη και Πέμπτη – 4:00μμ – 8:00μμ

Θεομήτορος 42, Άλιμος, 3ος όροφος
Τ. 210 992 0240

Σεβόμαστε απόλυτα το χρόνο σας. Ωστόσο, υπάρχει η πιθανότητα αναμονής. Μέλημα μας είναι η αναμονή σας στα ιατρεία μας να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη.

Θα πρέπει να έχετε όλες τις πρόσφατες εξετάσεις σας, τον ΑΜΚΑ σας και την καλή σας διάθεση.

Βασική Ειδίκευση

Η ιατρός έχει μεγάλη εμπειρία και προσφέρει τελική λύση σε δύσκολα και χρόνια περιστατικά. Καταβάλει συνεχή προσπάθεια να παρέχει επιστημονικά τεκμηριωμένες διαγνώσεις και αποτελεσματικές θεραπείες. Εξειδικεύεται σε τομείς όπως:

Τι είναι ο Ειδικός Παθολόγος

Ο Ειδικός Παθολόγος είναι ο γιατρός της οικογένειας που παρακολουθεί τους εφήβους, τους ενήλικους αλλά και τους ηλικιωμένους. Είναι ο γιατρός που απευθυνόμαστε για κάθε μας πρόβλημα γενικό ή ειδικό, σωματικό ή ψυχικό. Επιπρόσθετα, είναι ο γιατρός που τον βρίσκουν εύκολα, που τον εμπιστεύονται. Συντονίζει τις άλλες ειδικότητες της ιατρικής για τη διάγνωση, θεραπεία και παρακολούθηση του ασθενή με πολυνοσηρότητα.

Επίσης, οι παθολόγοι συμβάλουν στην πρόληψη διαφόρων νοσημάτων. Όταν η πρόληψη ακολουθεί την θεραπεία έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται το κοινωνικό και οικονομικό κόστος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.

Ο ρόλος του Ειδικού Παθολόγου

Ο Ειδικός Παθολόγος έχει ως αντικείμενο την πρόληψη, την διάγνωση και τη θεραπεία των ασθενών. Οι παθολόγοι καλούνται να αντιμετωπίσουν κυρίως γενικά ιατρικά προβλήματα, πολλαπλών παθήσεων με τρόπο ολιστικό. Πρέπει δηλαδή να λαμβάνουν υπόψιν τους την ψυχολογική, ηθική αλλά την κοινωνική διάσταση των κλινικών προβλημάτων των ασθενών. Η Εσωτερική Παθολογία έχει μεγάλο εύρος θεραπευτικής. Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα διαταραχών του ενδοκρινικού, κυκλοφορικού, αναπνευστικού, πεπτικού, αιμοποιητικού, ουρογεννητικού, μυοσκελετικού και του νευρικού συστήματος. Όπως επίσης τις μεταβολικές και βιοχημικές διαταραχές και τα λοιμώδη νοσήματα.

Το επιδιωκόμενο στην καθημερινή ιατρική πράξη, είναι η άρτια και ταχεία διάγνωση και θεραπεία με το μικρότερο βιολογικό και οικονομικό κόστος. Προσθέτως, την επιστροφή του ασθενή στην καθημερινότητα έχοντας αποκαταστήσει την υγεία του, όσο πιο σύντομα γίνεται. Οι Ειδικοί Παθολόγοι το επιτυγχάνουν εφαρμόζοντας ολιστικές μεθόδους αντιμετώπισης της ασθένειας και του ασθενή. Εξετάζουν τον άνθρωπο σωματικά και ψυχικά, ελέγχοντας κλινικά όλες τις λειτουργίες των διάφορων οργάνων και συστημάτων χωριστά, αλλά και στο σύνολο τους.

Ο Ειδικός Παθολόγος αξιοποιώντας βασικά τις τέσσερις αισθήσεις του όραση, ακοή, αφή και όσφρηση μπορεί και εκτιμά ειδικά και γενικά την υγεία του ατόμου αλλά και του συνόλου.

Γενική Κατάσταση Υγείας

ΕΛΣΤΑΤ 2019

Χρόνιες Παθήσεις 41.7%
Λήψη Φαρμάκων 43.5%
Αδράνεια > 4 ώρες 54.7%
ΔΜΣ > 25 57.2%

Η κυρία Κουρτίδου είναι Παθολόγος Διαβητολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (Master), με άριστα, στο «Σακχαρώδη Διαβήτη και Παχυσαρκία» από την Ιατρική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α.

Σακχαρώδης Διαβήτης

Οι επιπλοκές του σακχαρώδη διαβήτη αφορούν όλα τα συστήματα του οργανισμού αφού επιβαρύνουν την λειτουργία των αγγείων όλων των μεγεθών με την ανάλογη συμπτωματολογία. Οι κυριότερες χρόνιες επιπλοκές είναι η αμφιβληστροειδοπάθεια, νεφροπάθεια, μακροαγγειοπάθεια, διαβητικό πόδι, νευροπάθεια. Επίσης, οι λοιμώξεις δεν είναι σπάνιες στους διαβητικούς. Η διαβητική κετοξέωση και η υπερωσμωτική κατάσταση είναι κάποιες από τις οξείες επιπλοκές του σακχαρώδη διαβήτη.

Ο εξειδικευμένος ιατρός διαβητολόγος και ο διαβητικός ασθενής πρέπει να συνεργαστούν και να αναστείλουν την εμφάνιση των επιπλοκών. Είναι απαραίτητο να υπάρχει αμοιβαία ειλικρίνεια, ολοκληρωμένη ενημέρωση και χρόνος από τους δύο με στόχο και σκοπό την ρύθμιση του σακχάρου.

Η κυρία Κουρτίδου είναι επιστημονικός συνεργάτης του Διαβητολογικού Κέντρου Γ.Ν.Π. «Τζάνειο» και τακτικό μέλος της  Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας και του Ελληνικού Κολεγίου Μεταβολικών Νοσημάτων

Τι είναι ο διαβητολόγος;

Ο διαβητολόγος είναι ένας γιατρός που έχει αναγνωρισμένη εξειδίκευση στο σακχαρώδη διαβήτη από κρατικό φορέα. Τα καθήκοντα του διαβητολόγου περιλαμβάνουν τη διάγνωση και θεραπεία όλων των τύπων σακχαρώδη διαβήτη (τύπου 1 & 2, διαβήτης κύησης) και τις επιπλοκές του, όπως η περιφερειακή διαβητική νευροπάθεια και αρτηριακή νόσος, το διαβητικό πόδι. Συνεργάζεται κατά περίπτωση με άλλες ειδικότητες με σκοπό την καλύτερη φροντίδα του ασθενούς.

Οι διαβητολόγοι επίσης αντιμετωπίζουν ασθένειες που σχετίζονται με το διαβήτη όπως σοβαρή παχυσαρκία, δυσλιπιδαιμία και υπέρταση.

Οι μέθοδοι θεραπείας που εφαρμόζει ένας διαβητολόγος για την θεραπεία του διαβήτη περιλαμβάνουν αλλαγές στη διατροφή, εκπαίδευση σχετικά με την παθολογία και τις πιθανές δευτερογενείς ασθένειες, φαρμακευτική θεραπεία με δισκία και χορήγηση ινσουλίνης.

Δικαιώματα Διαβητικών Ασθενών

Εάν πάσχετε εσείς ή κάποιος που φροντίζετε από διαβήτη διαβάστε ένα ενημερωτικό άρθρο για τα Δικαιώματα των Διαβητικών Ασθενών.
ΔΙΑΒΗΤΗΣ

Τι λένε για εμάς

Εδώ είναι μερικά από τα υπέροχα σχόλια που έχουμε λάβει κατά καιρούς.

Την επισκέφτηκα σήμερα και έμεινα πολύ ικανοποιημένη, ευγενέστατος ο κύριος στην υποδοχή, ίσως το πιο φιλόξενο ιατρείο που έχω επισκεφτεί!
Άκρον Έως
Ασθενής
Είμαι σίγουρη ότι έχεις πολλά να προσφέρεις στον Έλληνα ασθενή με τις γνώσεις σου, την εμπειρία και τη μεθοδικότητα σου!!! Σου εύχομαι τα καλύτερα!!!
Γιωργία Υφαντή
Ιατρός

Επικοινωνήστε με το ιατρείο Αλίμου