Το ιατρείο ανήκει στο Δίκτυο Οικογενειακών Ιατρών

Η κυρία Κουρτίδου είναι Ειδικός Παθολόγος με μετεκπαίδευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη. Το ιατρείο της στα Σεπόλια βρίσκεται στην διεύθυνση Σεπολίων 74, Αθήνα, 10443, Τ. 210 514 6848. Ένα πολύ κεντρικό σημείο, κοντά σε συγκοινωνίες και εξυπηρετεί κυρίως το Κεντρικό και μέρος του Δυτικού Τομέα Αθηνών. Είναι στην πλατεία Αγίου Μελετίου ανάμεσα στους σταθμούς μετρό Αττικής και Σεπόλια. Λειτουργεί Δευτέρα ως Παρασκευή, από τις 10:00 μέχρι τις 13:00. Η γιατρός είναι συμβεβλημένη οικογενειακός ιατρός και ασχολείται με τις διαταραχές του μεταβολισμού και τις επιπλοκές του όπως σακχαρώδης διαβήτης, αρτηριακή υπέρταση, δυσλιπιδαιμία και παχυσαρκία. Η κυρία Κουρτίδου είναι πιστοποιημένη γιατρός ΕΚΑΕ και μπορεί να θεωρεί την κάρτα υγείας αθλητή.

 

 

Εάν δεν έχετε κάνει εγγραφή σε οικογενειακό γιατρό, διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό μας και κάντε την αίτηση σας άμεσα! Οδηγός εγγραφής σε οικογενειακό γιατρό.

 

 

Προσπαθούμε συνεχώς και φροντίζουμε ώστε με τον κατάλληλο προγραμματισμό και συντονισμό, ο χρόνος παραμονής στο ιατρείο μας να είναι εποικοδομητικός για την λύση του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζετε. Προσθέτως, προσφέρονται επισκέψεις και φροντίδα υγείας κατ’ οίκον σε περίπτωση που το απαιτούν οι περιστάσεις.

Υγεία και Ευεξία

Οι εξοντωτικοί ρυθμοί ζωής σε συνδυασμό με τις λάθος διατροφικές συνήθειες και την έλλειψη άσκησης βλάπτουν την υγεία μας χωρίς να το καταλάβουμε. Από την άλλη, η σωστή διατροφή, η άσκηση και η έλλειψη κάποιας ασθένειας δεν προεξοφλούν πάντα ότι κάποιος είναι υγιής. Η καλή υγεία εξαρτάται από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες. Τόσο οι σωματικοί, όσο και οι ψυχικοί αλλά και οι περιβαλλοντικοί και κοινωνικοί παράγοντες παίζουν τον ρόλο τους.

Ο σύγχρονος τρόπος προσέγγισης της καλής υγείας έχει αλλάξει. Ενσωματώνει την έννοια της ευεξίας μετατρέποντας την σε θετική υγεία. Πλέον, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος έρχονται ο ρόλος του φυσικού και κοινωνικού περιβάλλοντος αλλά και της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Η Παγκόσμια Έκθεση Υγείας του 2010 δείχνει ότι «μία μικρή αύξηση στους δείκτες της υγείας και της ευεξίας του πληθυσμού, οδηγεί σε μεγαλύτερη αναλογικά αύξηση των κοινωνικών και οικονομικών δεικτών και αντίστροφα».

 

 

HEALTHLINE NEWSLETTER
Μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο NewsLetter μας. Θα σας στέλνουμε ενημερωτικά email, όταν η ομάδα μας δημοσιεύει νέα άρθρα και πληροφορίες για θέματα υγείας.
Η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι σημαντική για εμάς. Τυχόν πληροφορίες που μας παρέχετε μέσω αυτού του ιστότοπου ενδέχεται να τοποθετούνται από εμάς σε διακομιστές που βρίσκονται σε χώρες εκτός της ΕΕ. Εάν δεν συμφωνείτε με αυτήν την τοποθέτηση, παρακαλούμε να μην μας παρέχετε τις πληροφορίες.

 

 

Κύριες Υπηρεσίες

Στο Παθολογικό Ιατρείο Σεπόλια προσφέρονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας με έμφαση στην καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση αλλά και στην παροχή φροντίδας που αξίζει ο κάθε ένας. Η κυρία Κουρτίδου έχει μετεκπαιδευτεί στο Σακχαρώδη Διαβήτη στο Διαβητολογικό Κέντρο ΓΝΠ «Τζάνειο». Επικεντρώνεται στη διάγνωση και θεραπεία νοσημάτων που αφορούν την Εσωτερική Παθολογία, τόσο στην οξεία όσο και στη χρόνια μορφή τους. Η προσέγγιση των προβλημάτων των ασθενών γίνεται με βάση την τεκμηριωμένη διεθνή ιατρική πρακτική. Παρέχονται όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και υπηρεσίες όπως:

 • κλινική εξέταση ασθενούς
 • πρόληψη και αντιμετώπιση σακχαρώδη διαβήτη
 • ειδικά διαιτολόγια
 • προληπτική ιατρική
 • ηλεκτροκαρδιογράφημα, οξυμετρία
 • ηλεκτρονική συνταγογράφηση
 • επισκέψεις και φροντίδα υγείας κατ΄οίκον

 

 

#EpilegoumeYgeia και στο Instagram μέσα από εικόνες και πρωτότυπο υλικό και μοιραζόμαστε τις #IstoriesYgeias μας!

 

 

Η Βασική Ειδίκευση της Ιατρού

Βασικός τομέας ειδίκευσης της ιατρού είναι οι διαταραχές του μεταβολισμού και οι επιπλοκές τους. Δύνεται έμφαση στην πρόληψη, στον έλεγχο βάρους και γενικότερα στη βελτίωση και διατήρηση της θετικής υγείας και κατά συνέπεια της ποιότητας ζωής.

 

 

Εάν πάσχετε εσείς ή κάποιος που φροντίζετε από διαβήτη διαβάστε ένα ενημερωτικό άρθρο για τα Δικαιώματα των Διαβητικών Ασθενών.

 

 

Έκδοση Πιστοποιητικών

Όσοι απασχολούνται ή επιθυμούν να απασχοληθούν σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος ή έχουν επαφή με τρόφιμα χρειάζεται να εφοδιαστούν με ένα πιστοποιητικό υγείας. Για την συμμετοχή σε αθλοπαιδιές ή απαιτητικές δραστηριότητες απαιτείται μια ιατρική βεβαίωση ικανότητας άθλησης. Το ίδιο ισχύει και για μαθητές που επιθυμούν να συμμετέχουν ελεύθερα σε σχολικές αθλητικές δραστηριότητες. Επίσης, για την λήψη ή την ανανέωση άδειας οδήγησης, μαζί με την αίτηση σας πρέπει να υποβληθεί και ένα πιστοποιητικό υγείας. Αυτό αφορά τις περιπτώσεις αιτήσεων ερασιτεχνικών και επαγγελματικών κατηγοριών κάθε ηλικίας.

Η ιατρός χορηγεί, κατόπιν εξέτασης, πιστοποιητικά υγείας για:

 • Κάρτα Υγείας Αθλητή για προετοιμασία και αγώνες σε αθλητικό σωματείο
 • Απασχόληση σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος
 • Εργασία στο δημόσιο ή το εξωτερικό
 • Αθλοπαιδιές (γυμναστήρια, κολυμβητήρια, κ.α.)
 • Σχολικές αθλητικές δραστηριότητες
 • Λήψη ή ανανέωση άδειας οδήγησης

Ρύθμιση Σακχαρώδη Διαβήτη

Η κυρία Κουρτίδου έχει μετεκπαιδευτεί στο Σακχαρώδη Διαβήτη στο Διαβητολογικό Κέντρο ΓΝΠ «Τζάνειο». Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας και του Ελληνικού Κολεγίου Μεταβολικών Νοσημάτων

 

 

Επισκεφτείτε το κανάλι μας στο YouTube και δείτε ένα σύντομο και περιεκτικό βίντεο 2 λεπτών για το Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2.

 

 

Το Ιατρείο Σεπόλια στο χάρτη

Δείτε που είμαστε στον χάρτη ή εναλλακτικά πατήστε εδώ. Επίσης, μπορείτε να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας εδώ ή να μας καλέσετε στο 210 514 6848.

×

Κλείστε το ραντεβού σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

error: Προσοχή!!! Το κείμενο προστατεύεται από λογοκλοπή!!!