Το Ιατρείο Σεπόλια ανήκει στο Δίκτυο Οικογενειακών Ιατρών

Η κυρία Κουρτίδου, Ειδικός Παθολόγος με μετεκπαίδευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη, λειτουργεί το ιατρείο Σεπόλια στην διεύθυνση Σεπολίων 74, Αθήνα, 10443, με τηλέφωνο επικοινωνίας 210 514 6848. Ένα πολύ κεντρικό σημείο, κοντά σε συγκοινωνίες και εξυπηρετεί κυρίως το Κεντρικό και μέρος του Δυτικού Τομέα Αθηνών. Είναι δίπλα στην πλατεία Αγίου Μελετίου ανάμεσα στους σταθμούς μετρό Αττικής και Σεπόλια. Λειτουργεί Δευτέρα ως Παρασκευή, από τις 10:00 μέχρι τις 13:00. Η γιατρός είναι συμβεβλημένη οικογενειακός ιατρός και ασχολείται με τις διαταραχές του μεταβολισμού και τις επιπλοκές του όπως σακχαρώδης διαβήτης, αρτηριακή υπέρταση, δυσλιπιδαιμία και παχυσαρκία. Η κυρία Κουρτίδου είναι πιστοποιημένη γιατρός ΕΚΑΕ και μπορεί να θεωρεί την κάρτα υγείας αθλητή.

HealthLine ενδιαφέρον!

Εάν δεν έχετε κάνει εγγραφή σε οικογενειακό γιατρό, διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό μας και κάντε την αίτηση σας άμεσα! Οδηγός εγγραφής σε οικογενειακό γιατρό.

ΣΑΥΤΟΥ ΜΗ ΑΜΕΛΕΙ

Προσπαθούμε συνεχώς και φροντίζουμε ώστε με τον κατάλληλο προγραμματισμό και συντονισμό, ο χρόνος παραμονής στο ιατρείο μας να είναι εποικοδομητικός για την λύση του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζετε. Προσθέτως, προσφέρονται επισκέψεις και φροντίδα υγείας κατ’ οίκον σε περίπτωση που το απαιτούν οι περιστάσεις.

Υγεία και Ευεξία

Οι εξοντωτικοί ρυθμοί ζωής σε συνδυασμό με τις λάθος διατροφικές συνήθειες και την έλλειψη άσκησης βλάπτουν την υγεία μας χωρίς να το καταλάβουμε. Από την άλλη, η σωστή διατροφή, η άσκηση και η έλλειψη κάποιας ασθένειας δεν προεξοφλούν πάντα ότι κάποιος είναι υγιής. Η καλή υγεία εξαρτάται από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες. Τόσο οι σωματικοί, όσο και οι ψυχικοί αλλά και περιβαλλοντικοί και κοινωνικοί παράγοντες παίζουν τον ρόλο τους.

Ο σύγχρονος τρόπος προσέγγισης της καλής υγείας έχει αλλάξει. Ενσωματώνει την έννοια της ευεξίας μετατρέποντας την σε θετική υγεία. Πλέον, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος έρχονται ο ρόλος του φυσικού και κοινωνικού περιβάλλοντος αλλά και της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Η Παγκόσμια Έκθεση Υγείας του 2010 δείχνει ότι «μία μικρή αύξηση στους δείκτες της υγείας και της ευεξίας του πληθυσμού, οδηγεί σε μεγαλύτερη αναλογικά αύξηση των κοινωνικών, οικονομικών δεικτών και αντίστροφα».

Κύριες Υπηρεσίες

Στο Παθολογικό Ιατρείο Σεπόλια προσφέρονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας με έμφαση στην καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση αλλά και στην παροχή φροντίδας που αξίζει ο κάθε ένας. Η κυρία Κουρτίδου έχει μετεκπαιδευτεί στο Σακχαρώδη Διαβήτη στο Διαβητολογικό Κέντρο ΓΝΠ «Τζάνειο». Επικεντρώνεται στη διάγνωση και θεραπεία νοσημάτων που αφορούν την Εσωτερική Παθολογία, τόσο στην οξεία όσο και στη χρόνια τους μορφή. Η προσέγγιση των προβλημάτων των ασθενών γίνεται με βάση την τεκμηριωμένη διεθνή ιατρική πρακτική. Παρέχονται όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και υπηρεσίες όπως:

 • κλινική εξέταση ασθενούς
 • πρόληψη και αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη
 • ειδικά διαιτολόγια
 • προληπτική ιατρική
 • ηλεκτροκαρδιογράφημα, οξυμετρία
 • ηλεκτρονική συνταγογράφηση
 • επισκέψεις και φροντίδα υγείας κατ΄οίκον

Η Βασική Ειδίκευση της Ιατρού

Βασικός τομέας ειδίκευσης της ιατρού είναι οι διαταραχές του μεταβολισμού και οι επιπλοκές τους. Δύνεται έμφαση στην πρόληψη, στον έλεγχο βάρους και γενικότερα στη βελτίωση και διατήρηση της θετικής υγείας και κατά συνέπεια της ποιότητας ζωής.

HealthLine ενδιαφέρον!

Η κυρία Φιρούζα Κουρτίδου είναι Ειδικός Παθολόγος με μετεκπαίδευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη. Το 2015, άνοιξε το δεύτερο ιδιωτικό ιατρείο της στα Σεπόλια.

ΣΑΥΤΟΥ ΜΗ ΑΜΕΛΕΙ

Έκδοση Πιστοποιητικών

Όσοι απασχολούνται ή επιθυμούν να απασχοληθούν σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος ή έχουν επαφή με τρόφιμα χρειάζεται να εφοδιαστούν με ένα πιστοποιητικό υγείας. Για την συμμετοχή σε αθλοπαιδιές ή απαιτητικές δραστηριότητες απαιτείται μια ιατρική βεβαίωση ικανότητας άθλησης. Το ίδιο ισχύει και για μαθητές που επιθυμούν να συμμετέχουν ελεύθερα σε σχολικές αθλητικές δραστηριότητες. Επίσης, για την λήψη ή την ανανέωση άδειας οδήγησης, μαζί με την αίτηση σας πρέπει να υποβληθεί και ένα πιστοποιητικό υγείας. Αυτό αφορά τις περιπτώσεις αιτήσεων ερασιτεχνικών και επαγγελματικών κατηγοριών κάθε ηλικίας.

Η ιατρός χορηγεί, κατόπιν εξέτασης, πιστοποιητικά υγείας για:

 • Κάρτα Υγείας Αθλητή για προετοιμασία και αγώνες σε αθλητικό σωματείο
 • Απασχόληση σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος
 • Εργασία στο δημόσιο ή το εξωτερικό
 • Αθλοπαιδιές (γυμναστήρια, κολυμβητήρια, κ.α.)
 • Σχολικές αθλητικές δραστηριότητες
 • Λήψη ή ανανέωση άδειας οδήγησης

Ρύθμιση Σακχαρώδη Διαβήτη

Η κυρία Κουρτίδου έχει μετεκπαιδευτεί στο Σακχαρώδη Διαβήτη στο Διαβητολογικό Κέντρο ΓΝΠ «Τζάνειο». Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας και του Ελληνικού Κολεγίου Μεταβολικών Νοσημάτων

Το Ιατρείο Σεπόλια στο χάρτη

Δείτε που είμαστε στον χάρτη ή εναλλακτικά πατήστε εδώ. Επίσης, μπορείτε να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας εδώ ή να μας καλέσετε στο 210 514 6848.

 

×

Κλείστε το ραντεβού σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

error: Προσοχή!!! Το κείμενο προστατεύεται από λογοκλοπή!!!