Ιατρείο Σεπόλια

Καλή Υγεία. Καλύτερη Ζωή!

ιατρείο Σεπόλια Φιρούζα Κουρτίδου Παθολόγος Διαβητολόγος

Σχετικά με το Ιατρείο Σεπολίων​

Η κυρία Κουρτίδου MD, MSc είναι Παθολόγος Διαβητολόγος με αναγνωρισμένη εξειδίκευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ). Το ιατρείο της στα Σεπόλια λειτουργεί στην διεύθυνση Σεπολίων 74, Αθήνα, 10443, Τ. 210 514 6848. Ένα πολύ κεντρικό σημείο, κοντά σε συγκοινωνίες και εξυπηρετεί κυρίως το Κεντρικό και μέρος του Δυτικού Τομέα Αθηνών. Βρίσκεται στην πλατεία του Αγίου Μελετίου ανάμεσα στους σταθμούς μετρό Αττικής και Σεπόλια.

Οι ώρες λειτουργίας του ιατρείου είναι  Τρίτη και Παρασκευή, 10:00πμ1:30μμ και Τετάρτη, 3:30μμ – 8:00μμ.

Η γιατρός ασχολείται κυρίως με τις διαταραχές του μεταβολισμού και τις επιπλοκές του όπως σακχαρώδης διαβήτης, παχυσαρκία, αρτηριακή υπέρταση και δυσλιπιδαιμία.

Η κυρία Κουρτίδου είναι πιστοποιημένη γιατρός ΕΚΑΕ και μπορεί να θεωρεί την κάρτα υγείας αθλητή.

Προσπαθούμε συνεχώς και φροντίζουμε ώστε με τον κατάλληλο προγραμματισμό και συντονισμό, ο χρόνος παραμονής στο ιατρείο μας να είναι εποικοδομητικός για την λύση του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζετε.

Η κυρία Φιρούζα Κουρτίδου MD, MSc, είναι Παθολόγος Διαβητολόγος. Το 2015 άνοιξε το δεύτερο ιατρείο της στα Σεπόλια.

Υγεία και Ευεξία

Οι εξοντωτικοί ρυθμοί ζωής σε συνδυασμό με τις λάθος διατροφικές συνήθειες και την έλλειψη άσκησης βλάπτουν την υγεία μας χωρίς να το καταλάβουμε. Από την άλλη, η σωστή διατροφή, η άσκηση και η έλλειψη κάποιας ασθένειας δεν προεξοφλούν πάντα ότι κάποιος είναι υγιής. Η καλή υγεία εξαρτάται από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες. Τόσο οι σωματικοί, όσο και οι ψυχικοί αλλά και οι περιβαλλοντικοί και κοινωνικοί παράγοντες παίζουν τον ρόλο τους.

Ο σύγχρονος τρόπος προσέγγισης της καλής υγείας έχει αλλάξει. Ενσωματώνει την έννοια της ευεξίας μετατρέποντας την σε θετική υγεία. Πλέον, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος έρχονται ο ρόλος του φυσικού και κοινωνικού περιβάλλοντος αλλά και της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Η Παγκόσμια Έκθεση Υγείας του 2010 δείχνει ότι «μία μικρή αύξηση στους δείκτες της υγείας και της ευεξίας του πληθυσμού, οδηγεί σε μεγαλύτερη αναλογικά αύξηση των κοινωνικών και οικονομικών δεικτών και αντίστροφα».

Φιρούζα Κουρτίδου Παθολόγος Διαβητολόγος Άλιμος
Play Video about Φιρούζα Κουρτίδου Παθολόγος Διαβητολόγος Άλιμος

Συχνές Ερωτήσεις

Στα ιατρεία Κουρτίδου προσφέρονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Πιο συγκεκριμένα, η κυρία Κουρτίδου είναι Παθολόγος Διαβητολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στο Σακχαρώδη Διαβήτη και την Παχυσαρκία. Επικεντρώνεται κυρίως στις διαταραχές του μεταβολισμού και τις επιπλοκές του, όπως σακχαρώδης διαβήτης, παχυσαρκία, δυσλιπιδαιμία, υπέρταση. Παρέχονται όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και υπηρεσίες όπως:

  • κλινική εξέταση
  • πλήρης έλεγχος διαβητικού
  • ειδικά διαιτολόγια
  • προληπτική ιατρική
  • ηλεκτροκαρδιογράφημα, οξυμετρία, λιπομέτρηση
  • επισκέψεις και φροντίδα υγείας κατ’ οίκον

Δεχόμαστε μόνο με ραντεβού. Καταβάλουμε συνεχή προσπάθεια, φροντίζοντας ώστε με το κατάλληλο προγραμματισμό και συντονισμό, ο χρόνος παραμονής σας στα ιατρεία μας να είναι εποικοδομητικός για τη λύση του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζετε.

Μπορείτε να ζητήσετε ένα ραντεβού συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 992 0240 για το ιατρείο Αλίμου ή στο 210 514 6848 για το ιατρείο Σεπολίων, καθημερινά 10:00πμ – 1:00μμ και 4:00μμ – 8:00μμ.

Ιατρείο Σεπόλια

Τρίτη και Παρασκευή – 10:00πμ – 1:00μμ

Τετάρτη – 3:30μμ – 7:00μμ

Σεπολίων 74, Αθήνα, 1ος όροφος
Τ. 210 514 6848

Ιατρείο Άλιμος

Τρίτη και Πέμπτη – 4:00μμ – 8:00μμ

Θεομήτορος 42, Άλιμος, 3ος όροφος
Τ. 210 992 0240

Σεβόμαστε απόλυτα το χρόνο σας. Ωστόσο, υπάρχει η πιθανότητα αναμονής. Μέλημα μας είναι η αναμονή σας στα ιατρεία μας να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη.

Θα πρέπει να έχετε όλες τις πρόσφατες εξετάσεις σας, τον ΑΜΚΑ σας και την καλή σας διάθεση.

Βασική Ειδίκευση

Η ιατρός έχει μεγάλη εμπειρία και προσφέρει την τελική λύση σε δύσκολα και χρόνια περιστατικά. Καταβάλει συνεχή προσπάθεια να παρέχει επιστημονικά τεκμηριωμένες διαγνώσεις και αποτελεσματικές θεραπείες. Ειδικεύεται σε τομείς όπως:

Τι είναι ο Ειδικός Παθολόγος

Ο Ειδικός Παθολόγος είναι ο γιατρός της οικογένειας που παρακολουθεί τους εφήβους, τους ενήλικους αλλά και τους ηλικιωμένους. Είναι ο γιατρός που απευθυνόμαστε για κάθε μας πρόβλημα γενικό ή ειδικό, σωματικό ή ψυχικό. Επιπρόσθετα, είναι ο γιατρός που τον βρίσκουν εύκολα, που τον εμπιστεύονται. Συντονίζει τις άλλες ειδικότητες της ιατρικής για τη διάγνωση, θεραπεία και παρακολούθηση του ασθενή με πολυνοσηρότητα.

Επίσης, οι ιατροί παθολόγοι συμβάλουν στην πρόληψη διαφόρων νοσημάτων. Όταν η πρόληψη ακολουθεί την θεραπεία έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται το κοινωνικό και οικονομικό κόστος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.

Ο ρόλος του Ειδικού Παθολόγου

Ο Ειδικός Παθολόγος έχει ως αντικείμενο την πρόληψη, την διάγνωση και τη θεραπεία των ασθενών. Οι παθολόγοι καλούνται να αντιμετωπίσουν κυρίως γενικά ιατρικά προβλήματα, πολλαπλών παθήσεων με τρόπο ολιστικό. Πρέπει δηλαδή να λαμβάνουν υπόψιν τους την ψυχολογική, ηθική αλλά την κοινωνική διάσταση των κλινικών προβλημάτων των ασθενών. Η Εσωτερική Παθολογία έχει μεγάλο εύρος θεραπευτικής. Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα διαταραχών του ενδοκρινικού, κυκλοφορικού, αναπνευστικού, πεπτικού, αιμοποιητικού, ουρογεννητικού, μυοσκελετικού και του νευρικού συστήματος. Όπως επίσης τις μεταβολικές και βιοχημικές διαταραχές και τα λοιμώδη νοσήματα.

Το επιδιωκόμενο στην καθημερινή ιατρική πράξη, είναι η άρτια και ταχεία διάγνωση και θεραπεία με το μικρότερο βιολογικό και οικονομικό κόστος. Προσθέτως, την επιστροφή του ασθενή στην καθημερινότητα έχοντας αποκαταστήσει την υγεία του, όσο πιο σύντομα γίνεται. Οι Ειδικοί Παθολόγοι το επιτυγχάνουν εφαρμόζοντας ολιστικές μεθόδους αντιμετώπισης της ασθένειας και του ασθενή. Εξετάζουν τον άνθρωπο σωματικά και ψυχικά, ελέγχοντας κλινικά όλες τις λειτουργίες των διάφορων οργάνων και συστημάτων χωριστά, αλλά και στο σύνολο τους.

Ο Ειδικός Παθολόγος αξιοποιώντας βασικά τις τέσσερις αισθήσεις του όραση, ακοή, αφή και όσφρηση μπορεί και εκτιμά ειδικά και γενικά την υγεία του ατόμου αλλά και του συνόλου.

Γενική Κατάσταση Υγείας

ΕΛΣΤΑΤ 2019

Χρόνιες Παθήσεις 41.7%
Λήψη Φαρμάκων 43.5%
Αδράνεια > 4 ώρες 54.7%
ΔΜΣ > 25 57.2%

Η κυρία Κουρτίδου είναι Παθολόγος Διαβητολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (Master), με άριστα, στο «Σακχαρώδη Διαβήτη και Παχυσαρκία» από την Ιατρική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α.

Σακχαρώδης Διαβήτης

Οι επιπλοκές του σακχαρώδη διαβήτη αφορούν όλα τα συστήματα του οργανισμού αφού επιβαρύνουν την λειτουργία των αγγείων όλων των μεγεθών με την ανάλογη συμπτωματολογία. Οι κυριότερες χρόνιες επιπλοκές είναι η αμφιβληστροειδοπάθεια, νεφροπάθεια, μακροαγγειοπάθεια, διαβητικό πόδι, νευροπάθεια. Επίσης, οι λοιμώξεις δεν είναι σπάνιες στους διαβητικούς. Η διαβητική κετοξέωση και η υπερωσμωτική κατάσταση είναι κάποιες από τις οξείες επιπλοκές του διαβήτη.

Ο εξειδικευμένος ιατρός διαβητολόγος και ο διαβητικός ασθενής πρέπει να συνεργαστούν και να αναστείλουν την εμφάνιση των επιπλοκών. Είναι απαραίτητο να υπάρχει αμοιβαία ειλικρίνεια, ολοκληρωμένη ενημέρωση και χρόνος από τους δύο με στόχο και σκοπό την ρύθμιση του σακχάρου.

Η κυρία Κουρτίδου είναι επιστημονικός συνεργάτης του Διαβητολογικού Κέντρου Γ.Ν.Π. «Τζάνειο» και τακτικό μέλος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας και του Ελληνικού Κολεγίου Μεταβολικών Νοσημάτων

Τι είναι ο διαβητολόγος;

Ο διαβητολόγος είναι ένας γιατρός που έχει αναγνωρισμένη εξειδίκευση στο σακχαρώδη διαβήτη από κρατικό φορέα. Τα καθήκοντα του διαβητολόγου περιλαμβάνουν τη διάγνωση και θεραπεία όλων των τύπων σακχαρώδη διαβήτη (τύπου 1 & 2, διαβήτης κύησης) και τις επιπλοκές του, όπως η περιφερειακή διαβητική νευροπάθεια και αρτηριακή νόσος, το διαβητικό πόδι. Συνεργάζεται κατά περίπτωση με άλλες ειδικότητες με σκοπό την καλύτερη φροντίδα του ασθενούς.

Οι διαβητολόγοι επίσης αντιμετωπίζουν ασθένειες που σχετίζονται με το διαβήτη όπως σοβαρή παχυσαρκία, δυσλιπιδαιμία και υπέρταση.

Οι μέθοδοι θεραπείας που εφαρμόζει ένας διαβητολόγος για την θεραπεία του διαβήτη περιλαμβάνουν αλλαγές στη διατροφή, εκπαίδευση σχετικά με την παθολογία και τις πιθανές δευτερογενείς ασθένειες, φαρμακευτική θεραπεία με δισκία και χορήγηση ινσουλίνης.

Δικαιώματα Διαβητικών Ασθενών

Εάν πάσχετε εσείς ή κάποιος που φροντίζετε από διαβήτη διαβάστε ένα ενημερωτικό άρθρο για τα Δικαιώματα των Διαβητικών Ασθενών.
ΔΙΑΒΗΤΗΣ

Τι λένε για εμάς

Εδώ είναι μερικά από τα υπέροχα σχόλια που έχουμε λάβει κατά καιρούς.

Την επισκέφτηκα σήμερα και έμεινα πολύ ικανοποιημένη, ευγενέστατος ο κύριος στην υποδοχή, ίσως το πιο φιλόξενο ιατρείο που έχω επισκεφτεί!
Άκρον Έως
Ασθενής
Είμαι σίγουρη ότι έχεις πολλά να προσφέρεις στον Έλληνα ασθενή με τις γνώσεις σου, την εμπειρία και τη μεθοδικότητα σου!!! Σου εύχομαι τα καλύτερα!!!
Γιωργία Υφαντή
Ιατρός

Επικοινωνήστε με το ιατρείο Σεπολίων