επισκέψεις κατ' οίκον Φιρούζα Κουρτίδου Παθολόγος Διαβητολόγος

Επισκέψεις κατ’ οίκον

Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει αυξανόμενη τάση για ιατρικές επισκέψεις κατ’ οίκον. Εν μέρει αυτό οφείλεται στην γήρανση του πληθυσμού και στην δυσκολία μετακίνησης των ηλικιωμένων ατόμων. Ένας άλλος λόγος, που η ζήτηση παροχής ιατρικών υπηρεσιών στο σπίτι έχει αυξηθεί, είναι η επιθυμία για εμπιστευτικές παροχές στο προσωπικό – οικείο περιβάλλον όπου η ιατρική γίνεται πιο ασθενοκεντρική. Η ανάπτυξη της ιατρικής τεχνολογίας, τα σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα και η δυνατότητα εφαρμογής πολύπλοκων τεχνικών, επιτρέπει να γίνονται εξετάσεις στο σπίτι ποιο εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά, π.χ. ακτινογραφίες, υπέρηχοι.

Επίσης, είναι  ένας εναλλακτικός τρόπος αντιμετώπισης μεγάλου αριθμού περιστατικών έκτακτης ανάγκης. Τα συχνότερα αίτια είναι λοιμώξεις, γαστρεντερίτιδες, οξύς πόνος, δύσπνοια, ίλιγγος. Όλες αυτές οι καταστάσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά στο σπίτι χωρίς την ταλαιπωρία και αναμονή στα εφημερεύοντα νοσοκομεία. Τα τελευταία στατιστικά δεδομένα δείχνουν ότι λιγότερα από 10% των περιστατικών στα επείγοντα τελικά θα χρειαστούν νοσηλεία σε νοσοκομείο.

Επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας τη Φόρμα Επικοινωνίας ή καλώντας το ιατρείο Αλίμου στο Τ. 210 992 0240 ή το ιατρείο Σεπολίων στο T. 210 514 6848.